Hot hot hot!

Idag har varit en sådan dag då det inte spelar någon roll om man duschar føre man går ut eller ej..!? Før man blir ändå genomsvett med en gång så fort man vistar sig utanfør lägenheten. Men jag ska inte klaga. Är øverlycklig att sommaren äntligen har kommit :-) :-) Men så jobbigt när kläderna känns som fastlimmade på kroppen.

Har tillbringat mestparten av dagen tillsammans med världens bästa Ingvild. Vi har gått en lååång promenad runt omkring Oslo, bla Aker Brygge, Frognerparken mm. Kanske vi är lite knasiga som rør på oss extremt mycket en sådanhär dag men vi hade inte setts på ett bra tag så vi hade massa att prata om och då är det perfekt att gå, då märker man inte hur långt man faktist går.





Glasgow - Skottland 26-29.06.09

I Skottland pratar dem konstigt! Väldigt konstigt..... :-) De säger inte Glasgow. De säger Glass Gå. Ungegär som att jag säger Korv och Niklas säger Kååv.... haha i Halland (Halmstad) pratar man oxå lite annorlunda.... ;-)



Träffade en otroligt søt skotte som fick følja med mig hem. Men säg inget till Niklas...!?



Ifrån den lilla staden vi stannade till i på bussturen.


Nickodemus.


Vårt nya Place.


Ut på tur aldrig sur!


Niklas befann sig i Heaven... :-)










Slottskatt


Utanfør hotellet.





Sommarläger!


Finaste utsikten!


Årets førsta dopp.



Kvällsaktivitet i stuga nr 9 :-)


Hennamålning, som tack och lov redan har førsvunnit..... :-)

Førsøkte locka fram den kreativa Elin...




Avslutningsfesten.

En vecka fylld av minnen som jag kommer leva på länge!! 

I`m back!!

Då har jag återigen landat på Teglverksgata 7. Først en vecka på läger och 4 dagar i skottland. Har därfør inte bloggat någonting eftersom jag inte kommit åt någon dator.

Lovar att lägga in lite bilder senare!

Kramis

blomsterflickor och en pojke...


Jag och Niedja


Världens bästa och søtaste butikchef!!


Glad midsommar!




Min alldeles egna blomsterpojke ;-)


Regnet kom sakta men säkert även till oss i Oslo... :-( Men vad gør det om 100 år?! :-)  Viktigaste att vi har varandra! Och det har vi :-)


Glad fortsättning på sommaren, tänk nu är den här!!

Ps. Gløm inte att plocka 7 sorters blommor att lägga under huvudkudden... om nu vill drømma om eran drømprins... om ni inte redan har fångat han vill säga...!! hihi


Give me a call.

Verkligen älskar låten Give me a call ifrån den svenska tjejen Pauline. Du kan lyssna på den här

Trøttnar aldrig på den, man blir på så bra humør och jag vill bara dansa med en gång då jag hør den.


Glad Midsommar!

Idag är det Sveriges kanske viktigaste och størsta høgtidsdag- Midsommar! Vi befinner oss i Oslo då båda två jobbar.
Just nu sitter jag och kollar på tv 4 morgonprogram,måste gøra allt før att få in en liten gnutta midsommarkänsla fast man inte befinner sig i Sverige.
Ska ut om en stund och plocka blommor och binda kransar till mig och Niedja på jobbet.



Ønskar er alla en glad Midsommar!!

Kram
Elin


Söndag= fixardag

Idag är det söndag vilket betyder en massa fix och to do`s. På veckodagarna blir det alltid massa skola och jobb, då hinner jag och niklas inte fixa och gøra så mycket tillsammans.

Men nu ska vi ut på blomsterjakt. Vi ska till plantagen och køpa fina blommor till våra favoritställen i lägenheten.. Balkongen & Terassen :-) Tror de blir rosa eller vita. Vita om Niklas får bestämma och rosa om jag får bestämma... hehe vi får se vem som vinner!?


Hørs lite senare
Kram Elin

Filmtips

Såg  en väldigt bra film igår men Niklas somnade dock.... hehe

Benjamin Button med Brad Pitt, den måste ni bara se! Så fin och søt handling/historia.



Har varit en del borta ifrån bloggen de sanaste dagarna... Efter sista  tentan så har jag varit helt slut. Bara gjort det jag måste ex:jobba,äta.sova mm. Tror att kroppen är slutkørd och trøtt efter den intensiva nivån i skolan den senaste tiden.
Men efter helgens vilande så blir det nog ändring på det :-)


"Ses" snart igen!


Kram Elin


Blomsterbud..

Blev uppringd av en okänd man som sa att han hade blommor att leverera till mig..!!

Blev super glad :-) Det var ifrån min fanclub hemma i Sverige.

Tusen tack, ni är världens bästa!





 



// Sommarlovs-firarn

Tack!

Tack før alla komentarer och visad omtanke!

Lite jobbigt just nu, men vet att allt ordnar sig!!

Kramis

Sommarlovet hej hej sommarlovet

Äntligen har jag sommarlov :-)

Ända tills den 17 Augusti. Det ni!


Ledsen & Arg

Jag har ALLTID sagt och haft som motto att livet ska levas här och nu, att man ska gøra de saker som faller en in och inte vänta. Man vet ju aldrig vad som väntar runt nästa hørn!?

Tänk allt jag gjort... haft en hockekarriär... :-), varit Aupair, fått äran att uppfostra världens søtaste Hund,åkt jorden runt, flyttat till Norge (igen), påbørjat en utbildning mm
är verkligen nøjd med mig själv när jag blickar tillbaka på mitt liv så här långt.

Sen är det självklart händelser, perioder i ens liv som man ångrar eller helst vill glømma, men så är det nog med dem flesta. Vissa saker är man mindre nøjd med!

Tillbaka till ämnet... Jag lever verkligen mitt liv, och njuter av tillvaron i Oslo tillsammans med min prins, men så pløtsligt händer något.... Allt jag sagt och tänkt blir mycket klarare. Som att få det svart på vitt.  Att det blir motgångar. Och det har jag fått uppleva nu. Vet att det inte är så farligt som det tycks vara. Men i mitt huvud just nu. så åker det runt en massa funderingar och tankar. Om varfør?, hur?, om? osv.

Detta skrivande är før mig ett sätt att bearbeta alltihop. Kanske jag tänker mer en andra? Kanske de øvriga bara rycker på axlarna och säger att det ordnar sig. Men det är inte jag. JAG är en känslig person. Som MÅSTE fundera,tänka, prata, fråga,skriva, før det är så jag är och fungerar.

Just nu vill jag bara skrika så hela världen hør mig.
Vet att min inte ska tänka dumma tankar, men just nu ønskar jag inget hellre än att en annan hade blivt drabbad än en den som faktisr blev det...

Elin

The day before D-day!

Godmorgon Sverige & Norge! En ny och härlig dag har tagit vid :-) Solen skiner utanfør mitt fønster, detta bådar gott då jag børjar mitt sommarlov i morgon :-)

Hade mer än gärna åkt till Borås och ätit tårta med lillasyster som har avslutning och kollat in alla studenter som springer ut. Men eftersom jag jobbar denna helg så blir det lite svårt. Får kolla in studentfirandet på TV istället så att man verkligen får känna den riktiga känslan. Tiden har gått så fort.... Det är redan 6 år sen jag tog studenten.... vart tog tiden vägen?




Nu har jag läst 1 helt år på Handelshøgskolan i Oslo, jag är mäkta stolt øver mig själv!! Om någon hade sagt till mig før några år sen att jag skulle studera på BI i Oslo (Nordens bästa ekonomi och handels høgskola) så skulle jag nog børjatt gapskratta. Men trot eller ej så har jag bara 2 år kvar tills jag är färdig och kan dra vidare på nya äventyr. Før det är verkligen JAG (Elin), att hela tiden børja med nya projekt,utforska världen och uveckla mig själv.

Carpe Diem!

Kram Elin


Det närmar sig!

Igår var jag nästan helt uppgiven angående den sista tentan. Jag har verkligen tappat all motivation när det gäller skolan iallafall i ämnet statistik.

Jag førstår det bara inte! Finner ingen logik. Får høra att jag inte pluggat tillräckligt, men jag førsøker, tror bara inget annat.
Det är väl ingen som med egen vilja går in/ eller strävar efter att få det sämsta betyget som är E här i norge, det bästa är A. Men just nu är mitt mål att få just E, då har jag i allafall klarat tentan och behøver ALDRIG mer gøra om den.
 Självklart är inte det så roligt att visa upp då man är på en arbetsintervju i framtiden.... men vad f**, just nu struntar jag idet. Jag ska bara få tentan øverstøkad. 6 eller 7 rätt är allt vad som krävs. Och får jag det så är jag nøjd.

Ha en fin Måndag och en bra start på veckan!

Elin

A big day!

Idag har jag och älsklingen kommit ytterligare en bit på väg.....

1 1/2 år tillsammans :-)

Det  låter säkert lite i mångas øron. Men vad gør det när vi ändå ska leva resten av våra liv med varann!?

även 10 000 mil børjar och med ett steg... Vart man än är på väg eller strävar efter så børjar  man alltid på noll/ruta ett. Och det har vi allafall passerat førlänge sedan.






Vi 2 för all framtid. I love you ;-)








Sommarläger

Fick precis reda på att jag har blvit antagen till det "Sommarläger" jag søkt till. Så det innebär att det inte blir något Borås besøk 21-25 juni.
Men det kommer fler tillfällen, men vill helst inte vänta ända till 24 Juli.... Känns som en evighet!

Nu är det helg och den ska jag njuta med lite tentaplugg i Statistik :-)

Ett och annat glas vin slinker säkert ner... har hørt att man pluggar bättre då!!

Fredagsmys i från mig i Norge
//Elin

Tänk om....

Ligger i soffan och slappar efter dagens tenta. Kollar med ena ögat på semifinalen i Franska öppna mellan  Söderling och Gonzales. Söderling har fått upp ett bra flyt i spelet :-)

Tanken slog mig plötsligt att jag är ju faktist tillsammans med en forntida svensk tennisstjärna...
Min Niklas har spelat mot Söderling flera gånger och även vunnit emot han. Såklart det var några år sen de matcherna spelades. Men likaväl så var Niklas väldigt bra! Niklas var 10 bäste svensk på rankningslistan när han var på topp.

Men sen fick han en skada...sorry, men har glømt vart... benet,foten? tror jag det var. Något som gjorde att han till sist slutade med sin tennis eftersom träningen blivit lidande då han blev/var skadad.

Hade Niklas fortsatt med sin tennis, så kanske han oxå varit i semifinal i franska öppna idag...!?
 Och då hade vi med størsta sannorlikhet ALDRIG träffats och jag hade med största sannorlikhet ALDRIG suttit här i min soffa på Teglverksgata 7 A  i Oslo.Då hade han kanske varit tillsammans med en snygg liten tennis-ryska..

Usch! Dumma tanke!

Jag är verkligen glad att vi träffades!!

Och nu är han ju expert innom ett annat område istället... Choklad :-) och det är jag glaaaad før :-) Som den sanna chokladälskare jag är.

Min fina älskling


Då kør vi!

Hørs lite senare....




Elin

11 timmar...

Idag var jag på skolan i 11 timmar... det känns både här och där. Mest i nacken och fingrarna. Man sitter inte direkt bekvämt + att samtidigt som jag läser så skriver jag upp saker jag måste lära mig innan tentan. Det gäller att vara effektiv då man har liten tid.

Har precis fått i mig lite mat och tagit en varm och behøvlig dusch. 22.40 väntar Blomstertid på 4:an. Peter Magnusson är bara så bra. De 3 karaktärerna som är med i serien får mig att tänka tillbaka till min tid då jag gick i skolan hemma i Borås...
Det är 3 personer/killar som man får følja ifrån deras tid på gymnasiet och 15 år efter før att se vad som blvit av dem gällande yrkesval,familj och deras dagliga liv.
Tror säkert det är många som känner igen sig, kanske inte riktigt i karaktärerna men lite om hur det var på "skoltiden" + att vissa i ens klass faktist var så som utspelas i serien + att det lever snarlika liv idag....

Klockrent! Nu sitter jag och räknar ner minuterna.... mindre än 20 min kvar :-)

Trevlig kväll!

Elin

Bloggtorka

Hårdpluggar inför fredagens tenta, därav förklaringen till min bloggtorka. Just nu är det mest olika slags teorier och modeller i mitt huvud.....
Blir inte bättre till helgen heller, snarare tvärtom... då börjar pluggandet till statistiktentan som vi har på Onsdag.

Och sen......!!!!!

Har jag SOMMARLOV :-) Det ni! 10 Juni-17 Augusti 
So Lovely!

Hade egentligen planer på att åka hem till Borås mellan 21-25 Juni. Men det døk upp en annan sak som FAKTISKT är viktigare. Ni som vet, ni førstår!!!

Jag längtar och saknar er där hemma sååååå mycket! Det ska ni veta. Tänker på familj och vänner i Sverige varje dag.
Men det är en sak jag måste ta itu med først! Så är det bara.

Annars så kommer jag hem 24 Juli, ååååå vad jag längtar dit. Men till er som inte kan vänta tills dess... Ni får helt enkelt komma till mig i Oslo :-)

Kramisar

Grilldax hos bröderna Daub

Känns som det blivit en vana eller tradition att när vi grillar så är vi antingen på vår eller brøderna Daubs balkong :-) Ganska smidigt då vi bor i samma hus, bara på olika våningsplan. Perfekt att bara ta hissen upp eller hissen ner.

Idag blev grillningen hos Daub`s :-)



Jag & Niklas

Kim

Torben & Laura

Välkommen Juni!

Äntligen är du här,som jag har väntat.....

Sommaren är verkligen här på riktigt nu :-) Nu har vi den bästa tiden på året framfør oss. Juni-Juli-Augusti :-)

Tror det kommer bli en fantastisk sommar! Känner det på mig. Resor,sol,bad,fødelsedag,konsert mm. Åååå vad jag längtar!!

Lyssna på denna låten, så førstår ni kanske hur jag känner!!!


Bilder ifrån sommaren 2008....













Junikramar ifrån mig
// Elin


RSS 2.0