Wish me/us luck!!

Tittar bara in här en snabbis for att säga HEJ!
Mycket som står på dagens program :-)

Har varit på skolan i stort sett hela dagen. Niklas kom precis hem så nu ska vi bege oss ut på visning... önska oss lycka till!! Lägenheten vi ska se på ikväll har varit våran allra största favorit. Men vi har än så länge bara sett "favoriten" på internet och aldrig på riktigt...

Berättar alla smaskiga detaljer när vi är tillbaka :)

Kram på er!

Elin

Då var det Tisdag :)

Då kör vi igång veckans andra dag! Jag är uppe med tuppen och har precis tagit en varm och skön dusch. Men  jag hade inte sagt nej till att få sova några timmar längre :) Men som sagt var plikten kallar... Ska möta upp Elinor 8.30 på skolan och sedan börja läsa PR.

Hörs lite senare :)


Have a nice day!!

Kram
Elin

Igång igen :)

Då var vi återigen igång med en ny spännande vecka fylld med nya möjligheter och utfordringar! Me like <3

På torsdag är det redan dax før terminens allra førsta tenta... scary scary... Det är tenta/examen i Introduktion till PR som det så fint heter. PR är ett intressant ämne, men ibland en aning difust... Många konstiga begrepp och sammanhang. Men det ska nog gå bra tralla lalla la :) :)

Jag är precis på väg ut før att møta Elinor, vi ska ta en skøn høstpromenad ihop. Før att prata av oss och samla tankarna lite i mellan allt studerande. Det behøvs!


En morgontrött elin...


Kramis
Elin

Gjort något jag inte får?!

Niklas smet iväg på ett träningspass på Sats för en stund sedan. Undrade för ett tag vad jag skulle hitta på..?!
Blev sugen på något gott att smaska på i tv-soffan. Så jag bestämde mig för att baka hallonpaj som till slut kommer bli en blåbärspaj eftersom butiken inte hade några frysta Hallon, så man tager vad man haver som Kajsa Varg sa :-)

Undrar vad Niklas kommer säga när han kommer hem... Han älskar paj, men inte allt det där onyttiga som vispas ner... :)

Viklet dilemma!! haha

Känner att jag blivit en riktig gottegris den sista tiden. Men det får man allt vara ibland, før det säger Lotta... I smyg :)

 

Tjing Pling

Elin


Söndagssysslor

Söndagen startade med att 2 yra hönor sprang runt runt i lägenhet nr 15 på Teglverksgata 7A, det skulle visst vara visning kl.13.00....... Hmmm så mycket att fixa innan visningen känndes det inte som att det var när vi lades oss på lørdags kvällen (läs på natten) Den ena var mer irriterad och stressad än den andre... :)

Men till slut så blev det ordning och reda och visningen kunde börja!!! Och dax før oss att traska på andra visningar. Söndagar har blivit våran obligatoriska visningsdag då det gäller før oss att kapra mest möjliga prospekt. Tror jag och Niklas kan børja samla på visningsbroschyrer, så många lägenheter vi har kollat på...hehe

Men just nu känns som att det inte spelar någon roll hur många nya lägenheter vi kollar på, vi har nog redan bestämt ( i alla fall i våra huvuden) vart vi allra hellst vill bo. Det finns 2 st lägenheter till salu på "vår favorit gata", så nu hoppas vi bara att allt kommer gå den väg vi vill gå :-) Men det kommer nog bli en hårfin och jämn kamp om vilken av de 2 lägenheterna det blir.

På vägen hem traskade vi igenom slottsparken, träden hade fått nya färger på sina blad. Fint och vackert!!









 

Ha en skön söndag, soffta vidare! Imorgon är en ny arbetsvecka...

Kram Elin


Lyckobringare?

Hej Hopp!

Har precis kommit hem ifrån en längre Power Walk. Oslo bjuder på kanonväder :-) såg ett flertal personer iklädda shorts och klänning. Känns som sommar. Härligt!!

Precis nyss upptäckte jag att det krøp en liten Nyckelpiga på mig eller Marihøne som det heter på Norska.
Det sägs ju att de før tur med sig... så nu får jag bara vänta och hoppas på att det sker :)





En massa fredagskramar till er ifrån mig!


Elin


Visningen...

Igår var det alltså den førsta visningen av våran lägenhet... Enligt mäklaren gick det väldigt bra før att vara en Torsdag. 2 st av intressenterna verkade vara otroligt ivriga och frågad när dem kunde lägga in ett bud :-)
Vi har i nuläget ingen ny lägenhet som vi har bestämt oss før utan fokuserar istället på att sälja den vi bor i først, så att man inte stå där med 2 lägenheter...
På søndag är det dax før den andra visningen av våran lägenhet, så på måndag kan alla som är intresserade av att køpa våran lägenhet lägga in ett bud och Cirkusen kan børja.... ;-)


Under førmiddagen har jag ägnat mig åt att läsa PR (Public Relations) eftersom vi har en midterm examen i detta ämne på torsdag. Examen är bara 1 timme och räknas 20 % av hela kursen. Men om man inte klarar denna examen så får man inte gøra huvudexamen (tentan) som är føre jullovet.

Ikväll blir det fredagsmys! Først något gott att äta ( och kanske något gott att dricka) tillsammans med min Älskling. Sedan blir det bio tillsammans med Elinor och Ida-Linn, vi ska se Upperdog som är en norsk film.

Elin,Elinor och Ida-Linn.... Man kan nästan tro att någon av oss har tjuvkollat på klasslistan innan vi blev vänner...:) Våra namn påminner om varann!!



Happy Fredag!!


Elin

Då var det dax..

...för första visning av våran lägenhet idag :-) Hoppas det kommer många intresserade!! Men de är en visning på söndag oxå, kanske inte alla som kan komma en vardag.

Igår hade vi klassträff med hela klassen. Riktigt kul att få ett namn på var och en, så att man kanske kan lära känna fler. Innan klassträffen så har det varit ganska grupperat vilket är lite synd. Men tror det kommer bli ändring på det nu.

Roligast av allt är nog att jag och en kille i klassen bor grannar.... haha utan att vi visste om det :-)
På klassträffen kom denna kille + en annan kille på att vi skulle køra speeddating så att alla i klassen fick några minuter på sig før att ta reda på vem den andra var mm. Speeddatingen uppskattades och stämningen var på topp :-)

Men när jag senare kom hem och gick førbi Michaels fønster (granne) så fick jag se ett annat bekant ansikte.... killen i klassen som hade startat speeddatingen... haha världen är allt bra liten! Någon timme innan hade vi alltså suttit face 2 face och pratat om vilka vi var osv.. och så var vi grannar :-) CRAZY

Ps. Kameran är nerpackad... och jag hittar den inte :( därfør denna bildfrånvaro. Får bli mer bilder när vi har flyttat. Då har jag säkert hittat en massa spännande saker att fota :)


Elin


Jag blir tokig!

Idag när jag var i butiken før att handla mat så blev jag lite småsugen på att køpa en inredningstidning før att få lite inspiration till den ev. nya lägenheten. Men kom på att jag abbonerar på en interiør tidning och tängte genast att jag kan gott läsa dem jag har hemma først... Men då såg jag att det kommit ut ett nytt nr av exakt den tidning jag brukar få hem i min brevlåda. Men numret i butiken hade jag inte fått hem än vilket är mycket märkligt eftersom jag brukar få tidningen føre butiken får den...

Mycket märkligt!!

Jag børjade såklart ana ugglor i mossen... :-)

Så jag gick hem, och mycket nog så låg mitt nya nr av Rom 123 under soffbordet!!!


Lite underligt att ALLA mina saker førsvinner eller byter platts just før tillfället :-)

Men Niklas jag gillar dig en då <3 <3

//Elin Pelin

Sköna Söndag

Nu är det dax för lite frukost!
Lite senare ska jag och Niklas ut på Lägenhetsjakt :-) Vi ska gå på 2 visningar. Så vi får se om de var något att ha eller inte lite senare... Ska berätta allt om lägenheterna då.

Hoppas eran dag har startat bra och att ni hittar på någonting kul med dem ni gillar!

Kram kram

Till Salu!

Nu ligger vårat hem ute till försäljning. Känns faktist en aning konstigt...

Men är är nöjd med bilderna, även om vi plockat undan en heeeel del :)

Här kan ni se lägenheten!


Kram

Mitt liv ligger in en liten påse.

Efter att vi har haft en antal olika personer( mäklaren,fotograf,värderingsman) springades här eftersom vi ska sälja lägenheten, så tycker NIKLAS att det är bättre att gømma saker och ting som inte ska stå framme.... Vilket resulterar i att jag inte hittar någonting :-(

Jag har tillexempel inte haft en hårborste eller kam på 3 dagar! Mitt hår får en lite extra tuffsig look på ena sidan, som om jag har tupperat men bara en sidan av håret. Inte snyggt!

Jag springer mest runt som en yr høna innan jobb/skola før att førsøka hitta rätt jacka och väska. Det blir lite som en slags upptäcktsfärd varje gång... :-) Niklas är en mästare på att gømma mina saker. Under sängen, i påsar i førådet, i garderoben och badrummet. Ååå vad skoj jag har!! haha Hoppas han blir lika bra på att gømma sig själv och andra føremål den dagen vi får barn... då kan han vara lekfarbror hela tiden och ingen kan vara gladare en jag.

Igår var jag på färganalys, jag har fått turen att få vara med på en "bli ny kurs" som ska gå vid 3 tillfällen. Nästa gång är det make up som står på programmet.

Damen som har kursen frågade om jag gillar färgen rosa eller persika. Mitt svar kom ganska snabbt (rosa) och hon blev väldigt øverraskad att det kom ut så fort. Men det är ju før att det är min älsklingsfärg. Men jag har igentligen aldrig tänkt på om jag passar i rosa eller inte. Men enligt damen så är jag en sommar och ska då ha kalla färger, färger med blått i. Så rosa och lila är ypperliga färger till mig :-) Jag skulle visst hålla mig borta ifrån röda nyanser eftersom det är gult i røtt, men vinrøtt går bra før där i finns det blått. Själklart kan man ha varma färger som har gult i sig men då ska det inte vara närmast ansiktet utan kanske ett bälte eller ett par byxor.
Jag fick oxå reda på att ens flørtfärg är den färgen man har på sina øgon eller en av färgerna i øgonen.

Så om ni ska flørta eller piffa till er lite extra så ska ni ha på er eran flørt färg på till exempel en scarfes, halsbant eller en topp.


Nu sitter jag och dricker en kopp morgon/førmiddags kaffe och kollar med ena øga på efter 10 med malou på tv 4 och ett andra øga i min nya Cosmopolitan som jag fick av Niklas häromdagen <3  Fredagslyx :)

 

Kram

Elin


Lite sömn och en lååång dag.

Somnade sent igår, vi plockade undan och ordnade en massa inför taxtmannens (värderingsmann) besøk idag. Han skulle mäta och se hur mycket lägenheten är värd så vi vet hur mycket man ev. kan få när vi nu ska sälja.

Det här med att sälja lägenhet är en hel verksamhet... så mycket stress och fixande hela tiden! Längtar tills den dagen kommer då vi befinner oss på ny adress :-) Så att man äntligen kan få andas ut och inte känna en himla massa måsten hela tiden.

Idag ska jag jobba 13-17, sedan bär det iväg på en sminkkurs som är uppdelad i  3 delar. Idag var det visst färganalys som stod på programmet :-)

Senare på kvällen ska jag träffa Elinore och Ida-Linn som går i min klass, vi ska møtas på Thulins och ta en øl och kanske något gott att äta!!! Me like <3   Det är livet på en liten pinne det!!


Hoppas ni får en fin dag!

Kram Elin

Återigen på Norsk mark!

Då var helgen till ända och en ny vecka är redan påbørjad. Ville egentligen stannat kvar några dagar till, men får så dåligt samvete när jag missar en føreläsning + att fotografen som skulle ta bilder på våran lägenhet kom till oss idag. Och det hade inte varit rätt att Niklas skulle ta och fixa allt själv till fotograferingen.

Hoppas och tror att bilderna blev fina :-) Lovar att lägga in en länk på vårat slott när allt är klart så att ni som inte varit  här och hälsat på kan se hur vi bor, i allafall en liten stund till. Men på bilderna ser det nog väldigt kalt och obebott ut... man är ju tvungen att plocka undan en del.

I helgen var jag på Linas 25 års fest, blev väldigt lyckat. Jag hade sååå roligt tillsammans med mina fina tjejer. Fick även prata med fina och gravida Sofia (camillas svägerska), har inte träffat henne så mycket innan, men henne gillar jag verkligen :-) En riktigt gooo tjej!

Träffade även mina söta vänner Josephine och sussie. Lørdagen bjøds på shopping tillsammans med min SNYGGA mamma och gulliga syster yster Alma och min lilla svägerska Amanda :-)

  
Me & Mammie       Alma & Amanda


Camilla, Linda och Sofia


  




Elin,Linda och lina


Överraskning nr 1...

....Var 2 st biljetter till Operan Ruzalka på den nya fina operan här i Oslo :-)

Førsta opera besøket før mig någonsin. Det var såååå fint! Och dem sjøng så vackert!!

Opera bara måste upplevas IRL.







Tack älskling <3


Backe upp och backe ner...

.....vidare mot 7- eleven på hørnet och sedan fortsätt rakt fram......
ungefär så höll vi på idag!! Vi har varit på säkert 7 visningar idag!? Vissa var planerade ocn några helt spontana. En av de visningar som råkade bli spontana, visade sig vara en av våra favoriter och kanske till och med våran drömlägenhet.



Promenerade genom slottsparken :-)

Frogner och Majorstuen var de områden vi såg på lägenheter idag. Blev verkligen frälst i vissa delar av dessa områden. Visst är Grünerløkka mysigt med alla cafeer och små genuina butiker, men frågan är om inte majorstua och frogner är snäppet bättre :-)


Ciao
// Elin

Grekisk afton på Tegleverksg. 7 A

Igår hade hjärtat lagat en 3- rätters middag komponerad helt och hållet av honom själv, Stolt som tuppen....:-) (Som killen i den lilla godis affären Lotta besøker i filmen om Lotta på bråkmakargatan)

Kvällen bjöd på Grekisk afton, otroligt passande när min prins har anor ifrån varmare breddgrader :-)
Gästerna kring middagsbordet var Torben och Laura.

Värdparet  för kvällen var klädda helt i blått och vitt helt enligt dagens tema... Grekland!!



Maten var gudomligt god och kvällen blev otroligt lyckad och trevlig!!


   

 

Dripp Dropp

Låg vaken länge i sängen och bara lyssnade på det smattrande ljudet ifrån regnet som slog emot markisen på balkongen. Mysigare morgonstund finns nog inte.  Øvervägde først att äta min frukost där ute, men ändrade mig snabbt då det var ganska bløtt och kallt.... :-)

Idag är det Fredag!! Ska i och før sig jobba,men vad gør det när man 1: tjänar pengar 2: får jobba med trevliga arbetskollegor 3: beundra allt  fint som har kommit in i butiken

Kan knappt bärga mig :-)

Igår packade jag upp skinn tights. Vill ha, vill ha, vill ha!

Køpte en fusk päls väst igår, så nu är jag rustad infør kalla dagar. Men jag får verkligen inte plats med alla kläder och skor.... Jag behøver en walk in closet!! Så om tomten läser detta, så står det høgst upp på min ønskelista. Tror faktist det skulle glädja både mig och Niklas.... :) hihi


Miss Umbrella i New york city 2008


Godmorgon Torsdag

Då var det Torsdag  och det betyder jobb i dagarna 3 før mig :-)
Børjar jobba 13.00 så innan dess ska jag avverka en föreläsning i organisations teori. Det är inte klokt vad vis jag kommer vara om lite mindre än 2 år!!! Så många føreläsningar och ämnen som man hinner pløja igenom under en 3 årig studie tid :) :)

Men om jag ska vara helt ärlig, så längtar jag till den dagen då jag är helt färdig med skolan och jag kan komma igång med processen att søka spännande och utvecklande jobb. Norge som Sverige... Man vet aldrig vad som väntar runt nästa hørn. Och med mig som gillar utmaningar så kan man aldrig vara riktigt säker!?
Men om den saken är vi 2 om. Jag och mitt hjärta bestämmer tillsammans. Det är vi tillsammans som bestämmer vår framtid. Och det är jag glad før :-)


Bjuder på en bild av mitt HJÄRTA som poserar i sina nya fina glasögon!!


I LOVE YOU!!

2 cool 4 school

Efter en 3 timmar lång føreläsning i ämnet PR ( Public Relations) så är man allt lite sliten i både kropp och knopp.

Vi är 2 levande bevis før det... :-)




Elin och Marte

Nyfiken i en strut...

Niklas väckte mig redan lite efter 8.00 någon gång, men sov vidare och vaknade 10.30... och jag som hade tänkt ha en mysmorgon tillsammans med tv-paret på tv 4:as morgonprogram. Jaja det får bli en annan dag :-)

Sitter nu med min kopp Kaffe och drømmer mig bort till nya lägenheter.... Som niklas sa till mig häromdagen
- Elin du är redan i den nya lägenheten. Och ja så är det nog!! I allafall i tankarna :-) ååå vad jag längtar!



Nyfiken i en strut... öppnar man struten så tittar den ut... :-)


Det är verkligen så spännande, mycket att tänka på och planera. Måste erkänna att jag är nog den som är mest ivrig och på. Niklas tar det mer piano. Vi måste ju få sålt den vi bor i først.

Nu är det bara 5 dagar kvar tills jag ska iväg på den 1:a øverraskningen jag fick av Niklas i fødelsedagspresent.
Hmm undrar verkligen vad det kan vara...?! Har frågat ut han ett antal gånger, men han fortsätter att tiga som muren :-)
Men den som väntar på något gott väntar inte før länge!!

Man blir glad av att le!

Le till någon lite extra idag och du får garanterat ett leende tillbaka :-)

Trevlig dag till er alla!

Kram






Välkommen Hösten! Hejdå Sommar!

Idag är det redan 1 September. Vart tar tiden vägen?

De senaste dagarna har det varit grått och murrigt här i Oslo. Men då har man genast en orsak till varför man har lov till att bara gosa ner sig i soffan,kolla på en bra film med en kopp varm choklad eller te.

Idag måste vi röja lite i lägenheten... Det kommer en mäklare och ska kolla hur mycket lägenheten är värd osv senare i eftermiddag.
Så att vi inom en snar framtid blir bosatta någon annan stans!? :-)
Spännande med framtiden, då man inte riktigt vet vart man ska bo mm. Men allt kommer att ordna sig :-)

Från ett läge till ett annat!

Nu har jag en del att ta tag i här hemma, så vi hørs lite senare.

Kram Kram
Elin

RSS 2.0